Meniul meu prima saptamana
Acesta este meniul meu din prima săptămână de dietă Atkins. Nu trebuie să-l respectați întocmai, este mai degrabă demonstrativ.
Salatele trebuie preparate cu ulei de măsline și acrite cu zeamă de lămâie
Maionezele trebuie preparate în casă, din ouă și ulei de floarea soarelui, muștar, zeamă de lămâie.
Omletele trebuie prăjite în unt.
Meniul respectă limita de 20 g pe zi de carbohidrați – etapa Inducției
Luni
Dimineața – omletă din 2 ouă cu mărar în unt, o jumătate de roșie, ceai verde neîndulcit, 5-6 feliuțe de slană.
Prânz – supă de pui, 100 g friptură de pui cu cașcaval, salată din salată verde, o ceapă, pătrunjel, o jumătate de roșie, 5-6 lingurițe de smântână
Seara – friptură de pui cu spanac, 7-8 feliuțe de slană
Marți
Dimineața – 7-8 feliuțe de bacon prăjit, brânză grasă, o jumătate de roșie, câteva felii de castravete verde,
Prânz – supa de pui, 100 g friptura de porc, salata de andive, câteva feliuțe de slană, cascaval cheddar, o jumatate de roșie
Seara – ciuperci cu maioneză și pătrunjel, conopidă cu brânză, 6-7 lingurițe de smântână
Miercuri
Dimineața – 2 oua fierte, 3 ridichii roșii, ciuperci cu maioneză, jumătate de ardei gras capia, câteva feliuțe de slană
Prânz – supa de curcan – 100 g somon prăjit, salată de rucola, pătrunjel, ceapă verde, 4-5 feliuțe șuncă fiartă cu usturoi
Seara – smântână cu brânză grasă, jumătate de ardei gras
Joi
Dimineața – omletă din 2 ouă cu baby spanac în unt, 50g brânză grasă, ceai
Prânz – ciorbă de văcuță cu smântână, 100 g friptură de vită, salată verde cu ridichi și ceapă verde, 6-7 feliuțe de slană
Seara – icre cu ceapă pe câteva feliuțe de castravete, 50 g cașcaval cheddar,
Vineri
Dimineața – 7-8 feliuțe de bacon prăjit, cașcaval cheddar, o jumătate de roșie, ceai
Prânz – ciorba de văcuță cu smântână, 100 g somon prăjit, salată baby spanac, rucola, ceapă verde, 4-5 feliuțe șuncă fiartă cu usturoi
Seara – ficăței prăjiți în unt, brânză grasa, o jumătate de roșie
Sâmbăta
Dimineața – 2 ouă jumări, ceapă verde, brânză grasă, o jumătate de ardei gras capia
Prânz – supă de curcan, piept de curcan în unt, salată de crudități în maioneză (gulie, ridiche, țelină, jumătate de morcov), 5-6 lingurițe de smântână
Seara – salată de vinete cu maioneză, cașcaval cheddar, o jumătate de ardei gras capia
Duminică
Dimineața – omletă din 2 ouă cu cașcaval în unt, piure de avocado
Prânz – ciorba de văcuță, friptură de vită, salată verde creață, rucola, ceapă, o roșie, 5-6 lingurițe de smântână
Seara – salată de vinete cu maioneză pe căteva feliuțe de castravete, 6-7 feliuțe de slană